PRAKTIJK COMPLEMENTAIRE GENEESWIJZEN SNEEKlogoNAET  therapie

Allergie
Allergie betekent niets anders dan een overdreven reactie op een stof. Een allergische reactie is subjectief.Ieder mens is een uniek wezen. Vanuit deze gedachten kun je er van uit gaan dat iedereen op zijn eigen wijze reageert. Als wij niet goed op de energie om ons heen reageren, noemen we dat een allergische reactie. Als iemand overgevoelig is voor een bepaalde stof, functioneert zijn/haar systeem niet goed. Ons brein ziet die stof, onnodig, als bedreiging. Door het lichaam een ‘reset’ (net zoals bij een computer) te geven, herkent ons immuunsysteem de vreemde stof niet meer als bedreiging.
lergieën op te sporen maakt men in de reguliere geneeskunde gebruik van bloedtests. Het zijn vaak lange trajecten. Als de oorzaak gevonden is wordt er vaak medicatie voorgeschreven en/of u moet alles vermijden. Oftewel: U moet er maar mee leren leven. NAET denkt hier heel anders over en kan een helpende hand bieden.

NAET is de afkorting van Nambudripads Allergy Elimination Technique. 
NAET maakt gebruik van de spiertest uit de kinesiologie om het allergeen (de allergenen) op te sporen. Op deze manier kunnen ook blokkades op het emotionele vlak worden gevonden. De blokkades worden behandeld met acupressuur. Een massage techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van acupunctuurpunten. Bij deze therapievorm zijn geen naalden of medicijnen nodig!


De NAET-methode is een aanvullende geneeswijze, die uitstekend past naast een reguliere behandeling door Westers geschoolde artsen en medicijngebruik. Sterker nog: NAET kan een heel positief effect hebben op medicijngebruik door het tegengaan van negatieve bijwerkingen. Uitgebreide informatie over de techniek en het ontstaan ervan kunt u vinden via de website: www.naet-europe.com

Voorbeelden van allergische klachten die met NAET behandeld kunnen worden:
- Ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis, hooikoorts
- Hartklachten zoals onregelmatige hartslag, hartkloppingen, hartoverslag
- Maag- en darmklachten, spijsverteringsproblemen, buikpijn, obstipatie,diarree
- Blaas- en urinewegproblemen, zoals blaasontstekingen
- Pre- en postmenstruele problemen, menstruatie stoornissen, overgangsklachten
- Spier- en botproblemen, zoals rugpijn, artritis, artrose
- Huidaandoeningen zoals eczeem, jeuk, netelroos
- Hersensymptomen zoals concentratiestoornissen, neerslachtigheid, hyperactiviteit, l
eerproblemen
- Oververmoeidheid en burn-out.


Zelf kunt u ook veel doen om uw klachten te verminderen. Door bijvoorbeeld zorgvuldig op uw voeding te letten en voldoende beweging en rust te nemen.


 

NAET is een vorm van complementaire zorg, die aanvullend is aan de reguliere geneeskunde. Het is er ter ondersteuning van het genezingsproces maar kan nooit als vervanging van de reguliere gezondheidszorg gezien worden.